Evlilikte Aldatmak ve Aldatılmak

Evlilikte Aldatmak ve Aldatılmak

Evliliklerde yaşanan en büyük problemlerin başında aldatmak/aldatılmak geliyor. Günümüzde bir çok çift bu sebep ile şiddetli geçimsizlikler yaşıyor ve sonuç olarak ayrılıyor. Aldatmak ve aldatılmak ile ilgili makalemizde sizlerle bunun sebepleri üzerine paylaşımlarda bulunmaya çalışacağız.

Çiftler Neden Aldatır?

Evlilik ilişkisi kişinin pek çok ihtiyacını karşılamaktadır. Özellikle de güvende hissetme ve ait olma ihtiyacını karşılaması, evlilikte kalma nedenleri arasında başta gelebilir. Evlilik ilişkisini sürdürmek sorumluluk ve stres getirebilir. Bazı durumlarda özellikle de çocuklardan sonra sorumluluklar artması, çiftlerin birbirlerine ayırdıkları vaktin azalması, çiftlerin artan sorumluluklar nedeniyle sabırlarının azalması nedeniyle çiftler olumlu duyguları ve zamanları birlikte daha az paylaşır hale gelebilirler.

Bazen çiftlerden birisi evlilik ilişkisi içinde karşılayamadığı bazı ihtiyaçlarını evlilik ilişkisi dışında bir yerde buluyorsa aldatma meydana gelebilir. Örneğin aldatan çiftler neden aldattıklarını ifade ederken genellikle eşlerinden alamadıkları bazı şeyleri öne sürerler. Kimisi için bu ilgilenilme, taktir edilme, dinlenilmedir, kimisi için güç, kimisi için şefkattir. Her ne sebeple olursa olsun aldatma aslında evlilik ilişkisini sürdürebilmek için yapılır. Yani aslında eşlerini bir yandan bırakmak istemiyorlar ama eksik olan şeyi dışarıdan sağlayarak evlilik ilişkisini sürdürmeye çalışıyorlardır.

aile evlilik terapisti okan bal

Tek Gecelik İlişkiler

Tek gecelik ilişkiler yoluyla eşini aldatan eşler genellikle duygusal ilişki kurmak ve bağlanmak istemeyen kişilerdir. Çoğunlukla amaç cinsel arzuları tatmin etmektir. 

İnternette Aldatma

Sosyal ortamlara girme olasılıkları az olan veya sosyal ortamlarda kolaylıkla ilişkiyi başlatamayan kişiler internet ortamında birileriyle daha rahat iletişim kurabilirler. Buradaki amaç kendilerini tanıtmak, birilerinin beğenisini almayı istemek olabilir. Ayrıca aslında gerçek bir ilişki yaşamak istemeyen kişiler de sanal olarak bir ilişkiyi deneyimlemek isteyebilirler.

İş Arkadaşlarıyla Aldatma

İş ortamında bir iş arkadaşıyla paylaşımlar arttıkça duygusal aktarımlar meydana gelebilmektedir. Evlilikte Aldatmak ve Aldatılmak

Aldatılan Eş Ne Yapabilir?

Burada ilk verilmesi gereken karar evlilik ilişkisinin devam edip etmeyeceğidir. Eğer aldatılan eş bu yarayı onarmaya karar verdiyse kısa sürede bir terapiye başvurmalarıdır. Çünkü yaralanan eş yarasını aldatan eşin sarmasını beklemektedir fakat bir yandan da eşine ciddi öfke patlamaları yansıtmaktadır. Aldatan eş de duygusal olarak yaralanmış olabilir ve eşini onarmayı uygun şekilde gerçekleştiremeyebilir. Bu durum çiftlerin bir kısır döngüye girmesine neden olabilir. Bu kısır döngüden çıkmak için yardım almak en doğru yaklaşım olacaktır.

Aile Danışmanı Okan Bal

Evlilikte Aldatmak ve Aldatılmak

Evlilikte Aldatmak ve Aldatılmak
Randevu ve Seans Bilgisi İçin Tıklayın
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Merhabalar Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Bize Yazın yada Arayın 0 534 363 98 96