Aile Terapisi Kuramları Nelerdir?

Aile Terapisi Kuramları

Aile terapisi kavramlar ve yöntemler konusunda değişkenlik gösteren bir alandır. Bu alanlar dört başlık altında incelenebilir:

Yapısal Aile Terapisi

Yapısal aile terapisi, aile yapısını anlayabilmek için aile fertleri arasındaki ilişkilere odaklanılması gerektiğini söyler. Aile üyelerinin nasıl, kimle ve ne zaman iletişimde bulunduğuna dikkat eder. Bireylerin anlamak için; aile içindeki etkileşimlere odaklanır.

Yaşantısal Aile Terapisi

Yaşantısal aile terapisinin amacı, erken dönemde öğrenilen ve etkisiz kalan başa çıkma kalıplarını değerlendirerek içsel bütünlük ve ahenk oluşturmaktır. Bu yöntemin sonucunda kişinin özgüveni artar; etkili iletişim yöntemleri ve sorunları çözmek için değişik seçenekler bulmaları konusunda yardımcı olunur. Aile kurumunun işlevsellik kazanması için yeniden yapılanması, aile fertleri arasında daha iyi bir bağ ve iletişim kurulması terapinin temel hedeflerindendir.

Stratejik Aile Terapisi

Stratejik aile terapisi, bireysel sorunlar söz konusu olduğunda etkin bir şekilde kullanılır. Bireysel sorunların çözümü için somut hedefler belirlenir ve bu hedeflere ulaşmak için kullanılabilecek yöntemler oluşturulur. Bu yöntemde verilen ev ödevleri ile ilerleme kaydedilir.

Bowen Aile Terapisi

Bowen aile terapisi, kişinin kendi ailesinde yaşadığı sorunların, o ailenin geçmişindeki ilişki bağları anlaşılıp değiştirilene kadar düzelmeyeceği görüşünü savunur. Bu anlayış, aileyi iyi anlayabilmek için en az üç kuşağın değerlendirilmesi gerektiğini belirtir. Çünkü bu yöntem, kişiler arasında ortaya çıkan problemlerin kuşaklar öncesinde yaşamış aile fertlerinin kişisel özellikleriyle doğru orantılı olduğuna inanır. 

Aile dizimi Ankara başta olmak üzere pek çok şehirde yaygın bir hale gelmektedir. 

Ankara Aile Evlilik Terapisti

Aile Terapisi Kuramları
Randevu ve Seans Bilgisi İçin Tıklayın
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Merhabalar Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Bize Yazın yada Arayın 0 534 363 98 96