Cinsel Terapi Nedir ?, Cinsel Sorunlarla Başetme

Cinsel terapi ülkemizde son yıllarda artarak yayılan ve çiftlerin cinsel yaşamda yaşadıkları sorunları ve hastalıkları yenmeleri için psikolojik olarak destek veren bir hadisedir. Cinsel yaşam terapistleri genellikle psikoloji uzmanıdır. Bu sebepten ötürü bir psikolog havasında geçer terapiler. Buna karşın konuşulan konular cinsellikte yaşanılan sorunlara dayalıdır.

Cinsel terapi öncelikle gizlilik temel alınarak yapılır. Sizin isminiz, anlattıklarınız tamamen terapistin kendisinde saklı tutulur. Bu konuda oldukça rahat olmanız gerekmektedir ki terapi olumlu sonuç versin. Kimi zaman bir cinsel hastalıktan başvurabileceğiniz gibi, cinsel birliktelikte zorluk yaşamaktan, erken orgazmdan ya da cinsel bir soğukluktan dahi başvurabilirsiniz bu tür bir tedaviye. Terapist sizi tam anlamıyla tanıyana ve anlayana kadar açık bir şekilde samimi demeçlerle kendinizi ifade etmeniz gerekmektedir.

Sorunun ne olduğunu tam anlamıyla neden olduğunu düşündüğünüzü, daha önce yaşadığınız tecrübeleri ve bu tecrübelerde yaşadığınız problemleri bizzat anlatmalısınız. Bunun üzerine terapist size belli bir seans boyunca bir takım önerilerde bulunacak.

Bu önerileri uyguladıktan sonra değişiklikleri gözlemleyerek duruma göre partnerinizle beraber seanslara devam etmeyi teklif edecek. Terapinin gerçek anlamda işe yarayabilmesi için oldukça önemli bir adımdır. Ancak bazı adaylar partneriyle devam etmek istemeyerek kendileri de devam edebilirler. Bununda imkanı sunuluyor.

Seanslar hastalıklar dahilinde bir takım testlere tabi tutulabilir. Tamamen psikolojik bir orgazm, birleşme, korku ya da yetersizlik problemi varsa karşılıklı konuşulmak kaydıyla sürdürülür. Cinsel terapistler ilişkiler üzerine uzmanlaşmış kişilerdir. Ancak ülkemizde seçilirken dikkat edilmesi gereken bir konumdadırlar. Çünkü ülkemizde cinsel terapist olabilmek için bir bölüm ya da hüküm mevcut değil. Bu yüzden gerçekten uzman birini bularak gitmeniz sizin için son derece iyi olacaktır.

Cinsel terapistin faydalı olup olmayacağı sizin anlattıklarınızda samimi olduğunuz kadardır. Ne kadar gerçek ve doğruları yansıtırsanız o kadar sağlıklı önerilerle karşılaşırsınız. Bu önerileri evinizde pratiğe dökerek cinsel yaşamınızda değişiklikler yapmaya başlarsınız. Bu değişikliklerin olumlu sonuçları kişilerin psikolojik ve sosyolojik özelliklerine göre değişiklik gösterebilir. Her danışan mutlaka cinsel yaşamı için olumlu sonuçlarla karşılaşır demek yanlıştır. Ancak yaşanabilecek bir problemde başvurulması yapılacaklar arasından en doğrusudur.

Okan Bal
Uzman Psikolojik Danışman ve Aile Terapisti

Sorunlarınızın Daha Sağlıklı Çözümü İçin
“Online Terapi” Randevusu Alabilirsiniz.

onlineterapim-randevual

Randevu ve Seans Bilgisi İçin Tıklayın
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Merhabalar Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Bize Yazın yada Arayın 0 534 363 98 96